miercuri, 10 iunie 2009

Acvariul de la Tulcea

S-a facut atat de multa reclama mult prea minunatului si prea maretului acvariul de la Tulcea (umbla vorba ca e unul dintre cele mai mari acvarii din Europa), inca programasem de mult o vizita. Din pacate tot aseptand sa se stranga gasca care sa ne tinem de urat pe drum, s-a amanat vizita de pe o saptamna pe alta. Dar uite ca minunea s-a infaptuit si duminica trecuta (adica pe 7 iunie 2009) am fost la prea laudatul acvariu, care face parte din Centrul Eco-turistic "Delta Dunarii". De unde intelegem noi (acum dupa ce am fost acolo) ca nu e numai acvariu si gata. Au incercat sa redea acolo si cadre/imagini (destul de realiste as zice eu) din Delta Dunarii cu flora si fauna ei. Mie mi-a placut ce am vazut acolo. Arata totul foarte bine, mult mai bine decat in orice muzeu pe care l-am vizitat la noi, pana acum.
E totul facut profi, cu traducere in engleza a aproape peste tot. Pentru 50 lei ti se ofera un ghid vorbitor de limba romana, iar pentru 100 lei unul vorbitor de limba engleza (foarte tare, nu?). Au deasemnea camera de joaca pentru copii.. nu foarte mare si nu super echipata, dar e un loc care ii mai poate atrage pe cei mici, care se plictisesc mai repede.
La fel, foarte buna mi s-a parut si ideea unei cafenele/cofetarii deschisa la etajul 1 al complexului. N-am servit nimic acolo, asa ca nu pot spune nimic despre preturi... dar arata bine, si mesele erau ocupate in mare parte.
Eu am fost acolo duminica, asa ca nu stiu cat de vizitat este in timpul saptamanii, dar cand am ajuns noi, tocmai venise un autocar cu numar de Constanta, care aducea vizitatori muzeului. In concluzie multa lume.
Pretul unui bilet pentru adulti este de 15 lei, iar taxa pentru camera de fotografiat este de 20 lei. Pe noi chiar ne-au intrebat doua persoane din personalul muzeului, daca avem sau nu bilet pentru camera foto. Aveam... camera mea e destul de mare si deci destul de greu de camuflat. Am facut in jur de 300 de poze in decursul a 2 ore (aproximativ) cat am stat acolo.
Acum... partea nu foarte buna.
Desi mi-a placut ce am vazut, trebuie sa recunosc ca ma asteptam la mai mult. Asta doar din cauza reclamei facute peste tot. Acum mi se pare un pic fortata. Pentru ca ma asteptam sa fie un SUPER ACVARIU, atat in proportii cat si in populatie. Din ce vazusem prin poze imi imaginam ca mergi practic pe sub acvariu, ca esti inconjurat de apa si pesti din toate partile. Ei, nu e chiar asa, si o sa vedeti si voi din pozele de mai jos. Sunt mai multe acvarii mai mici, care arata bine, n-am ce sa zic. Este un singur acvariu, care corespunde intr-o mica masura imaginii pe care mi-o facusem eu, dar mult mai redus ca dimensiunile pe care mi le imaginam eu. Oricum.. una peste alta, Acvariul de la Tulcea, este un obiectiv care merita toti banii. Il recomand.


later edit: Alte cateva fotografii si pe contul meu de pe flickr.

4 comentarii:

Delia Theodorescu spunea...

Mi-a trezit curiozitatea, cred ca voi ajunge si eu cat de curand acolo.

Unknown spunea...

Merita!! Chiar arata frumos totul!!

Astept si parerea ta! :)

somnulescu spunea...

hey :)
n-ai mai scris nimic de ceva vreme :(
what's wrong? :-s

Unknown spunea...

hey.. multumesc de vizita si mai ales de cometariu. Sunt bine, n-am patit nimic, doar ca o perioada am lasat blogul pe locul 2.

nu mai fac! :)